studio-smart.pl
Mieszkanie Gdańsk
115 m²
Założeniem projektu było eleganckie, ponadczasowe wnętrze, utrzymane w oszczędnej kolorystyce. Inwestorzy prosili też o możliwie jak najmniejszą ilość trudnodostępnych miejsc i przestrzeni otwartych w meblach, które gromadzą kurz.
Kolorystykę ograniczyłyśmy do minimum. Zaprojektowaną przez nas dość monochromatyczną i prostą przestrzeń przełamałyśmy naturalnym ciepłem forniru orzechowego, który swoim kolorem i wzorem ożywia, i ociepla całość. Autentyczne materiały dodały wnętrzu klasy i wyrafinowania.
Zasadą, którą kierujemy się w projektowaniu oprócz funkcjonalności jest prostota. Starałyśmy się zatem uniknąć zbędnych detali, zrezygnowałyśmy z widocznych ościeżnic, postawiłyśmy na listwy licowane ze ścianą a klasyczne przełączniki świateł wymieniłyśmy na rzecz minimalistycznych w formie przełączników dotykowych. Zrezygnowałyśmy z dekoracyjnych zdobień na rzecz uporządkowanej prostoty.
Prosta forma, naturalne materiały i czarne dodatki razem stworzyły niesamowity klimat, które idealnie wpasował się w oczekiwania Inwestorów.